Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 34

Thread: SpeedTouch 510 Guide

  1. #1
    Join Date
    Jul 2003
    Posts
    1,594
    Rep Power
    0

    Default SpeedTouch 510 Guide

    The SpeedTouch Firewall Configuration Tool enables you to setup the firewall of the SpeedTouch router without the use of a telnet client. Due to the user interface setting up or changing the firewall is easy.
    Download!

    WWW
    rule create chain=forward index=X srcintfgrp=lan prot=tcp dstport=www-http action=accept
    rule create chain=forward index=X srcintfgrp=wan prot=tcp srcport=www-http action=accept

    Secure Web
    rule create chain=forward index=X srcintfgrp=lan prot=tcp dstport=443 action=accept
    rule create chain=forward index=X srcintfgrp=wan prot=tcp srcport=443 action=accept

    Pop3 Email
    rule create chain=forward index=X srcintfgrp=lan prot=tcp dstport=pop3 action=accept
    rule create chain=forward index=X srcintfgrp=wan prot=tcp ack=yes srcport=pop3 action=accept

    SMTP Email
    rule create chain=forward index=X srcintfgrp=lan prot=tcp dstport=25 action=accept
    rule create chain=forward index=X srcintfgrp=wan prot=tcp srcport=25 action=accept
    rule create chain=forward index=X srcintfgrp=wan dstintfgrp=lan dstport=25 action=accept

    IMAP Email
    rule create chain=forward index=X srcintfgrp=lan prot=tcp dstport=143 action=accept
    rule create chain=forward index=X srcintfgrp=wan prot=tcp srcport=143 ack=yes action=accept

    ICQ
    rule create chain=forward index=X srcintfgrp=wan prot=tcp srcport=5190 action=accept
    rule create chain=forward index=X srcintfgrp=lan prot=tcp dstport=5190 action=accept

    Yahoo Messenger
    rule create chain=forward index=X srcintfgrp=wan prot=tcp srcport=5050 action=accept
    rule create chain=forward index=X srcintfgrp=lan prot=tcp dstport=5050 action=accept

    Newsgroups
    rule create chain=forward index=X dstintfgrp=lan prot=tcp srcport=nntp action=accept
    rule create chain=forward index=X dstintfgrp=wan prot=tcp dstport=nntp action=accept

    AIM
    rule create chain=forward index=X srcintfgrp=wan prot=tcp srcport=9898 action=accept
    rule create chain=forward index=X srcintfgrp=lan prot=tcp dstport=9898 action=accept

    MSN Messenger
    rule create chain=forward index=X srcintfgrp=lan prot=tcp dstport=1863 action=accept
    rule create chain=forward index=X srcintfgrp=wan prot=tcp srcport=1863 action=accept
    rule create chain=forward index=X srcintfgrp=lan prot=tcp dstport=6891 dstportend=6901 action=accept
    rule create chain=forward index=X srcintfgrp=wan prot=tcp srcport=6891 srcportend=6901 action=accept

    IRC IDENT**
    rule create chain=forward index=X srcintfgrp=lan prot=tcp dstport=113 action=accept
    rule create chain=forward index=X srcintfgrp=wan prot=tcp srcport=113 action=accept

    NAT
    create protocol=tcp inside_addr=10.0.0.1:113 outside_addr=0.0.0.0:113 foreign_addr=0.0.0.0:0

    IRC Chat**
    rule create chain=forward index=X srcintfgrp=lan prot=tcp dstport=6660 dstportend=6669 action=accept
    rule create chain=forward index=X srcintfgrp=wan prot=tcp srcport=6660 srcportend=6669 action=accept

    eMule**
    rule create chain=forward index=X srcintfgrp=lan prot=tcp srcport=1200 srcportend=4672 dstport=4661 dstportend=9090 action=accept
    rule create chain=forward index=X srcintfgrp=wan prot=tcp srcport=4662 dstport=30000 dstportend=50000 action=accept

    NAT
    create protocol=tcp inside_addr=10.0.0.1:4661 outside_addr=0.0.0.0:4661 foreign_addr=0.0.0.0:0
    create protocol=tcp inside_addr=10.0.0.1:4662 outside_addr=0.0.0.0:4662 foreign_addr=0.0.0.0:0
    create protocol=udp inside_addr=10.0.0.1:4665 outside_addr=0.0.0.0:4665 foreign_addr=0.0.0.0:0
    create protocol=udp inside_addr=10.0.0.1:4672 outside_addr=0.0.0.0:4672 foreign_addr=0.0.0.0:0

    ***Please note that you can change the ports that emule is set on, this can be useful if your ISP blocks ports 4661/2 etc. More Info Here***

    DC++**
    rule create chain=forward index=X dstintfgrp=lan prot=tcp srcport=1412 action=accept
    rule create chain=forward index=X dstintfgrp=wan prot=tcp dstport=1412 action=accept
    rule create chain=forward index=X dstintfgrp=lan prot=udp srcport=1412 action=accept
    rule create chain=forward index=X dstintfgrp=wan prot=udp dstport=1412 action=accept

    NAT
    create protocol=tcp inside_addr=10.0.0.1:1412 outside_addr=0.0.0.0:1412 foreign_addr=0.0.0.0:0
    create protocol=udp inside_addr=10.0.0.1:1412 outside_addr=0.0.0.0:1412 foreign_addr=0.0.0.0:0

    Credit goes to Xe of SpeedTouch 510 Guide forums for creating rules database

  2. #2
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    13,159
    Rep Power
    29

    Default Re: SpeedTouch 510 Guide

    Here's the link to the site for those who are as security conscious as me. Don't like downloading files directly from an unknown site.
    http://www.softwaretool.nl/

    Good stuff igodit! Gonna try it out.
    "The best software is the one that fits your needs." - A_A

    Virus free since: date unknown
    Anti-virus free since: August 2009

  3. #3
    Join Date
    Jul 2002
    Posts
    1,388
    Rep Power
    0

    Default Re: SpeedTouch 510 Guide

    A friend of mine lost his password to his Alcatel Speedtouch 510 ADSL Modem (Single Port Ver. 4.0.2) (Web Interface). I found the information on how to reset it to factory defaults from the Speedtouch Web Site, but now i'm unable to re-configure the modem & i don't have the Setup CD. Is there anyway of re-configuring the modem without the User.ini file ???

    Need Info. ASAP, THNXS.

  4. #4
    Join Date
    Nov 2002
    Posts
    5,713
    Rep Power
    0

    Default Re: SpeedTouch 510 Guide

    If your friend's ISP is C&W then he/she needs to do the following:

    1. Type 10.0.0.138 in the web browser and enter "adsl" for the pass and user without the quotes.
    2. Click on Advanced then Easy Setup
    3. Select Routed PPPOA.... for the protocol
    4. Select 0.35 for the VPI/VCI
    5. The rest is pretty straight forward
    .:] ^ [:.
    .:] Game IDs: xfire_ropy | BC:BC2_ropy | BC: 2142_ropy29 | BF3_ | steam_ropy09 | LoL_ropy09 | Origin_ropy29 [:.

  5. #5
    Join Date
    Jul 2002
    Posts
    1,388
    Rep Power
    0

    Exclamation Re: SpeedTouch 510 Guide

    Is it possible to get the user.ini file as i'm still unable to configure the ADSL Modem . It a SpeedTouch 510 single port Version 4.0.2

  6. #6
    Join Date
    Jul 2002
    Posts
    1,388
    Rep Power
    0

    Exclamation Re: SpeedTouch 510 Guide

    OK Guys, I got the SpeedTouch 510 Configured. Now I have another problem, i'm unable to recieve calls VOIP on my Lingo Device, i'm able to make calls. I'm able to make & recieve calls on my Vonage Device which uses the same Ports & Media Ports as the Lingo. I was able to use both Devices on a older version of the Alcatel Modem (Home upgraded to a Pro).

    Does anybody know of any settings that I must put into the 510 for it to recieve calls.

    P.S. Both devices uses SIP (Port 5060 - 5062) & Media Port 10,000 - 20,000. The Media Port is what actually carry the audio.


  7. #7
    Join Date
    Nov 2002
    Posts
    5,713
    Rep Power
    0

    Default Re: SpeedTouch 510 Guide

    Have u added the ports to the NAPT?
    .:] ^ [:.
    .:] Game IDs: xfire_ropy | BC:BC2_ropy | BC: 2142_ropy29 | BF3_ | steam_ropy09 | LoL_ropy09 | Origin_ropy29 [:.

  8. #8
    Join Date
    Nov 2004
    Posts
    3,170
    Rep Power
    0

    Default Re: SpeedTouch 510 Guide

    Well we have a 510 at work, with 4 network ports which is connected to a hub which feeds the net to the other comps. dls at speeds as high as 32kb/sec anyway to get higher speeds ppl, recently it went as high as 52kb/sec and stayed in the 50s range trhoughout the whole dl, anyway to get it faster, help please.
    LOS-iX--ASROCKZ77 PRO4+||INTEL i5 3570K||2x CRUCIAL BALLISTIX 8GIG DDR3 1600Mhz ||ATI RADEON HD 5770 1GB GDDR5||BL-LG 16X DVDRW||XTECH 600WATT PSU||Seagate 120GIG SSD||24" RCA LCD TV/MONITOR||Seagate 160GIG SATA||
    Life an Eternal Mask of Illussion---->IGN: Triple6/ Techlos

  9. #9
    Join Date
    Jul 2002
    Posts
    1,388
    Rep Power
    0

    Post Re: SpeedTouch 510 Guide

    Quote Originally Posted by Ropy
    Have u added the ports to the NAPT?
    No, i haven't added the ports as yet, reason being that i don't have to with a alcatel home which i upgraded to a pro. I'm tryin to see if i can find a way to upgrade / downgrade the 510 to a pro. Any help where this is concerned? If you kno how to add the ports can you please tell me how?

  10. #10
    Join Date
    Jul 2003
    Posts
    1,594
    Rep Power
    0

    Default Re: SpeedTouch 510 Guide

    Quote Originally Posted by dalybrian
    No, i haven't added the ports as yet, reason being that i don't have to with a alcatel home which i upgraded to a pro. I'm tryin to see if i can find a way to upgrade / downgrade the 510 to a pro. Any help where this is concerned? If you kno how to add the ports can you please tell me how?
    What is the status on your modem now, a pro or a home?

    If you want your device to work perfectly with the modem, best that you create a NAPT. With you have to or not, listen to Ropy.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •