Results 1 to 2 of 2

Thread: LAte 2013 Imac stuck in Reboot loop

  1. #1
    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    2,185
    Rep Power
    0

    Default LAte 2013 Imac stuck in Reboot loop

    My late 2013 27Ē 4K imac is stuck in a reboot loop. It seems if I remove the power cord and memory for a few minutes I can boot into safe mode but after that it wonít boot it just shows the Apple logo and a loading status bar and reboots. It doesnít go into recovery mode at all either command r or alt command r doesnt work I just get a blank screen. It will boot into single user mode though but thatís not of much help. Also Iíve tried resetting NVRAM and that doesnít work also it just keeps chiming I have to remove memory and power cable to get it to even try booting.
    Confucious says "he who knows not and knows that he knows not, is a child, teach him"

  2. #2
    Join Date
    Nov 2004
    Posts
    4,817
    Rep Power
    19

    Default

    https://support.apple.com/en-us/HT201295

    https://discussions.apple.com/docs/DOC-3603

    Try those and see. That sounds like it could be the actual RAM if you need to re-seat it to boot. Clean it and clean the slots with compressed air (careful not to let the propellant get in there) and then try it again. If you get into safe mode or single user mode then backup your data and do a factory restore from the recovery partition/Internet/DVD/USB if you have that.
    Knowing the solution doesn't mean knowing the method. Yet answering correctly and regurgitation are considered "learning" and "knowledge".

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •